5 STRATÉGIE STOPLOSS TRADING DALAM – meilleurs Copytrading

STOPLOSS atau singkatan popularnya, "SL" adalah satu bentuk kawalan money management et risk management dalam trading. Stoploss jika ditafsirkan ia membawa maksud henti (stop) rugi (loss). Jika tiadanya penggunaan SL maka sesuatu trade itu akan terdedah dengan risiko tinggi dan bahaya keadaan naik turun pasaran yang sukar dijangka. Setiap trader mempunyai idea serta pandangan masing-masing terhadap penggunaan stoploss ini. Ada yang suka untuk tidak menggunakannya dengan alasan bahawa wujudnya "stoploss chasse" di dalam pasaran dan ada juga yang membuat membuat cutloss secara manual.

Cara SL ditentukan dalam trading.

Terdapat berberapa cara, ada antaranya yang secara tetap (fixe) menetapkan 100pips SL, 200pips SL, niveau fibonacci dan lain-lain .. Tapi satu cara anguille populaire dan mudah untuk menentukan SL dalam trading adalah merujuk kepada swing haute / basse S&R.

eurusd-m15-rr2

Berikut 5 stratégie penggunaan SL yang trader dikalangan populaire.

  1. Rapport de récompense SL
  2. Tight SL
  3. SL de protection
  4. Breakeven SL
  5. Verrouiller SL de profit / SL de fin

STRATÉGIE # 1 – Ratio de récompense SL

SL digunakan berdasarkan money management, ini dipanggil sebagai récompense ratio SL. Nilai SL adalah berkait dengan TP anda atau nilai SL ditentukan terlebih berdasarkan swing high dan low kemudian disesuaikan mengikut rapport risque / risque. Sebagai contoh SL 80 pips pada swing low dengan point d'entrée acheter, maka secara tidak langung TP anda adalah 80 pip juga jika anda menggunakan Risk Ratio 1: 1, iaitu SL sama dengan TP. Jika anda gunakan 1: 2 ratio, maka TP adalah 2x ganda nilai SL.

STRATÉGIE # 3 – SL de protection

SL de protection adalah bermaksud SL anda lebih besar berbanding TP anda. Kebiasaannya trader yang menggunakan cara ini adalah scalper. TP scalper ini adalah kecil, namun SL yang ditetapkan adalah besar bahkan ada yang ditahap meletakkan amaun modal keseluruhan sebagai SL. Jika modal 30 USD, maka 30 USD Itulah SL.

Protection SL bertujuan untuk menghadkan kerugian jika tersalah entrée namun dalam masa yang sama TP commerce adalah scalping berberapa puluh pips, dibuat secara compoundage.

uj-be

Ramai yang mahukan jaminan dalam commerce. Ramai juga yang mahu jadi trader professionnel yang mampu menguruskan akaun bersaiz besar. Maka ilmu Stoploss ini adalah untuk anda dan harapan saya adalah agar anda boleh mendapat manfaat dari ilmu yang dikongsikan ini.

REJOIGNEZ L'ADHÉSION

Sekian dahulu perkongsian kali ini.

ADMIN
Pengasas,
www.pullbackforextrading.com

CommentairesDans classement des meilleurs réseaux de trading social, vous avez la possibilité trouver meilleures entreprises de ce catégorie principale, bien qu’elles puissent différer beaucoup entre elles pour types d’offres offerts. Considérez-le tel que une sorte de classification générale. Dans ce classement, d’or lieu de cela, vous ne trouverez que les plus puissants courtiers qui permettent des travaux de trading de copie simple , avec lesquels vous avez la possibilité copier mécaniquement signaux de trading d’autres investisseurs et créer un portefeuille de traders.

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *